Ressurser
30. april 2023

Kryptoforvaring: Varme lommebøker, kalde lommebøker og mer

Kryptoforvaring: Varme lommebøker, kalde lommebøker og mer

Lagring er det viktigste aspektet ved enhver kryptosatsing

Det er ikke til å legge skjul på - bruken av kryptovaluta har skutt fart. Hver dag tar nye investorer spranget og begynner å engasjere seg i kryptomarkedene.

Flere investorer og mer blokkjedetrafikk betyr én ting - folk må lære seg å lagre krypto.

Betydningen av kryptoforvaring kan ikke undervurderes. I denne lite regulerte bransjen er det avgjørende at investorer lærer å beskytte seg mot tap, tyveri og hacking.

I denne artikkelen lærer du hva kryptoforvaring er, hvorfor det er så viktig og de forskjellige forvaringstypene.

Hva er kryptoforvaring?

Kryptodepot refererer til den typen lagringsplass for kryptovaluta, eller digital lommebok, du bruker.

Disse lagringsalternativene kan deles inn i to hovedkategorier - depot og ikke-depot. Innenfor disse to kategoriene finner du en rekke alternativer for digitale lommebøker - varme, varme, kalde, luftkapslede, maskinvare, fline og mer.

Kryptolommebøker med og uten depotfunksjon

Depotlommebøker brukes av de aller fleste nye kryptoinvestorer. En depotlommebok for krypto innebærer at en mellommann, for eksempel en kryptobørs, oppbevarer porteføljen din i en lommebok på dine vegne. De eier lommeboken, så de beholder kontrollen, siden du ikke har de private nøklene.

Tvert imot, lommebøker som ikke er depotlommebøker legger makten i dine hender. Når lommeboken opprettes, får brukeren en privat nøkkel og en seed-frase. Fra da av er det deres ansvar å sørge for at lommeboken er sikker. Med ikke-depotbaserte kryptolommebøker beholder investorene 100 % eierskap til kryptoporteføljen sin.

Alternativer for kryptolommebøker

Lagring av krypto på en børs

Som nevnt er kryptobyttekontoer depotlommebøker. De er utrolig enkle å opprette og bruke fordi du ikke trenger å bekymre deg for å miste tilgang eller forlegge de private nøklene.

Ofte har disse tredjepartsleverandørene robuste sikkerhetstiltak på plass for å sikre at kryptoen din lagres trygt.

Det finnes imidlertid eksempler på at folk har mistet hele porteføljen sin, for eksempel FTX-kollapsen.

Et stort problem med å bruke børskontoer er at du ikke eier lommeboken. Ettersom tredjeparten har tilgang til de private nøklene til lommeboken, er det teknisk sett de som eier kryptoen, ikke du.

Når som helst kan børsen nekte uttak eller helt fjerne kryptoen du trodde var din.

Hot Crypto lommebøker

Det neste nivået av kryptoforvaring er hot crypto lommebøker. De kalles varme fordi de alltid er live og permanent koblet til blockchain-nettverket.

Denne direkteforbindelsen har både fordeler og ulemper.

For det første gir en hot wallet ofte den beste brukeropplevelsen. Transaksjoner kan gjennomføres raskt med svært liten innsats, og du har full kontroll over de private nøklene.

Hovedårsaken til å gå bort fra depotlommebøker er at investorer kan kreve 100 % eierskap til kryptovalutaen sin. Dette kommer imidlertid med mer ansvar.

Du må sørge for å iverksette effektive sikkerhetstiltak - først og fremst beskytte og lagre dine private nøkler og frøfraser på en sikker måte.

I tillegg er hot wallets de mest sårbare for hacking og infiltrasjon fra useriøse aktører. Ettersom de lagres på en internettaktivert enhet og alltid er koblet til et nettverk, er hot wallets enkle mål for kryptotyveri.

Kald krypto lommebøker

Kalde lommebøker, eller online kryptolagring, er sikrere, men ofte mindre brukervennlige enn varme lommebøker.

Nok en gang er dette en type ikke-frihetsberøvende kryptolagring, noe som betyr at du beholder eierskapet til kryptoen. I motsetning til varme lommebøker er imidlertid kald kryptolagring offline det aller meste av tiden.

Den eneste gangen du kobler lommeboken din til internett og blokkjeden, er for å gjennomføre transaksjoner. Derfor reduserer du drastisk risikoen for å bli rammet av et hack.

En potensiell risiko å merke seg er at kalde lommebøker vanligvis kommer i form av en ekstern enhet, for eksempel en USB-stasjon eller harddisk. Dette øker innsatsen litt fordi du ikke bare må sørge for at du beskytter dine private nøkler og såfrasen, men du må også holde maskinvaren trygg også.

Hvis maskinvaren din er tapt eller ødelagt, og du ikke har tilgang til dine private nøkler eller gjenopprettingsfrasen, er kryptoen din borte for alltid.

Hvis du er mest opptatt av brukervennlighet og transaksjonshastighet, er det ikke sikkert at en kald lommebok som du må plugge inn før du kan bruke den, er noe for deg.

Oppsummert: De beste kryptolagringsmetodene

Alle har forskjellige krav. Noen prioriterer ultimat sikkerhet fremfor brukervennlighet. Mens andre investorer trenger en hot wallet som de raskt kan handle fra hver dag.

I tillegg bør du vurdere om porteføljen din er et beløp du har råd til å tape. Terskelen er forskjellig for alle, men hvis du ikke har råd til å tape den, må du sikre den så godt du kan.

Du vil oppdage at de fleste erfarne kryptoinvestorer bruker flere lommebøker av forskjellige forvaringstyper.

De vil ha en vekslingskonto og en hot wallet for daglig handel. Volumet på denne kontoen vil være nok til aktiv handel - et beløp de har råd til å tape.

Det aller meste av porteføljen deres vil imidlertid bli oppbevart i kjølelager eller lommebøker med luftgap....

Spredning av porteføljen gjør det mulig for investorer å beholde eierskapet og sikre en stor del av porteføljen, samtidig som de har midler fritt tilgjengelig for handel i markeder i rask utvikling.

Hvis du er på utkikk etter lommebøker uten depot som gir sikkerhet av institusjonell kvalitet til privatinvestorer - ta en titt på Escrypto.

Abonner på vårt nyhetsbrev i dag!

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.