Ressurser
16. juli 2023

Beste praksis for krypto-selvforvaring

Beste praksis for krypto-selvforvaring

Forstå hvordan du sikrer kryptovalutaen din

Av alle feilene de fleste nye kryptoinvestorer gjør, er det å ikke velge en sikker lommebok den vanligste.

I denne artikkelen lærer du om krypto-selvforvaring. Denne formen for kryptolagring legger makten i dine hender. Med denne makten følger imidlertid ansvaret for å ta skritt for å beskytte eiendelene dine så godt du kan.

Les videre for å finne ut noen enkle og komplekse beste fremgangsmåter som gir deg mulighet til selv å oppbevare kryptoen din uten å bekymre deg for hacking eller tap.

Hva er en kryptolommebok med egen depotfunksjon?

En selvforvaltende kryptolommebok er en type kryptovalutalommebok som gir brukerne fullt eierskap og full kontroll over kryptoaktivaene sine.

De fleste nye investorer vil bruke en kryptolommebok som tilbys av en børs. Disse kalles depotlommebøker. Børsen (eller depotmottakeren) eier og sikrer disse lommebøkene, noe som betyr at investorene ikke har tilgang til de private nøklene. Og som det heter: "Ikke nøklene dine, ikke kryptoen din."

En lommebok med egen depotfunksjon gjør det mulig for investorer å iverksette egne sikkerhetstiltak, noe som reduserer risikoen for å bli utsatt for hacking og gjør det mulig for dem å bruke kryptovalutaen sin uten restriksjoner.

Her er en fullstendig sammenligning av deponerte og ikke-deponerte kryptolommebøker.

Hvordan selv oppbevare krypto

Før du går i gang med å finne ut hvordan du best kan bruke en lommebok med selvdeponering, må du finne en du kan bruke. Her er noen ting du bør se etter når du leter:

● Sørg for at lommebokleverandøren ikke har tilgang til dine private nøkler.

● Kontroller at lommeboken er tilgjengelig på den valgte enheten.

● Sørg for at lommeboken støtter kryptovalutaene du har.

Ta en titt på anmeldelser og skravling i sosiale medier om utviklerne.

Når du har funnet den foretrukne lommeboken og registrert deg, kan du følge noen råd om beste praksis for å holde lommeboken din sikker.

Del bare dine offentlige nøkler

Den eneste informasjonen noen noensinne vil trenge fra deg, er dine offentlige nøkler. I bunn og grunn er dette lommebokadressen din.

Når noen vil sende deg krypto, trenger de ikke noe annet.

Hvis en lommebokleverandør eller person ber om følgende opplysninger, må du ikke gi dem denne informasjonen:

● Sikkerhetskopiering av lommebøker

Private nøkler

Passord

To-faktor autentiseringskoder

Frø- eller utvinningsfrase

Det er bare du, eieren av kryptolommeboken, som trenger denne informasjonen. Hvis noen av disse opplysningene skulle komme i hendene på noen andre, vil de enkelt kunne få tilgang til lommeboken og kryptoen din.

Oppbevar private nøkler på nettet

All informasjon knyttet til kryptoporteføljen din er mer sårbar når den lagres på nettet. Ved første anledning bør du skrive ned dine private nøkler og seed-frasen og lagre dem offline.

Når du har gjort dette, sletter du dem umiddelbart og sletter dem permanent fra alle internettaktiverte enheter.

Noen mennesker er utrolig kreative når det gjelder lagring av informasjon. De graverer for eksempel informasjonen på metall, slik at den aldri blekner og ikke blir borte. Alternativt legger de dem i en safe eller bankboks.

Husk at hvis du mister denne informasjonen, er kryptoen din borte for alltid. Så gjør det du kan for å sikre at du alltid har en kopi som du lett kan finne og få tilgang til.

Forbered flere sikkerhetskopier av dine private nøkler

OK, du har én sikkerhetskopi av de private nøklene til kryptolommeboken din. Nå er det på tide å øke beskyttelsen ved å opprette flere sikkerhetskopier og lagre dem på forskjellige steder.

Ettersom det ikke er mulig å komme inn i lommeboken igjen hvis du ikke har seed-frasen eller de private nøklene, gir dette trinnet deg ekstra trygghet.

Forestill deg at du beholder bare én kopi og mister den - da er du ille ute.

Du kan gjøre dette på en rekke måter - du kan bare bruke de mange forslagene som er nevnt ovenfor.

Det anbefales at du har en for hånden i hjemmet ditt. Bruk deretter steder som safer, oppbevaringsenheter, bankbokser, nedgravde kapsler eller hos noen du stoler på.

Separer frøfrasen din

En seed-frase er et utvalg av 12 ord som genereres tilfeldig. Du trenger disse for å gjenopprette kryptolommeboken din.

En av de mest effektive måtene å oppbevare disse på, samtidig som du sikrer at ingen andre får tilgang til lommeboken din, er å dele den opp i tre eller fire grupper og oppbevare dem hver for seg.

Du kan for eksempel skrive tre ord på fire forskjellige papirlapper og deretter oppbevare dem på forskjellige steder, og ingen andre enn deg vil vite hvem som har alle fire lappene, og bare du vil vite i hvilken rekkefølge de ligger.

Bruk mer enn én lommebok

Mange investorer velger å bruke flere lommebøker. De bruker en nettleser- eller app-basert lommebok til daglig handel, mens de oppbevarer mesteparten av porteføljen i en kald kryptolommebok.

Ved å gjøre dette sikrer du at alle eiendelene dine ikke utsettes for risiko fra et enkelt ondsinnet angrep eller tap.

Oppsummert

Å være din egen kryptoforvalter kan høres stressende ut, og det kan det være. Fordelene med å ha full kontroll over kryptoen din og ikke være avhengig av at noen andre holder den trygg, oppveier imidlertid det innledende stresset.

I tillegg, når du har fått kontroll på teknologien og dine egne sikkerhetsprotokoller, vil det bli en selvfølge, og du trenger ikke å bekymre deg for noe.

Ta deg god tid til å finne den beste lommeboken for selvdeponering av krypto, vurder de potensielle sikkerhetsprotokollene du kan innføre, og bestem deg for hva som passer din livsstil best.

For de sikreste alternativene for oppbevaring av krypto, sjekk ut Escrypto. Privatinvestorer får alle de samme fordelene og sikkerheten som institusjonene får til en overkommelig pris.

Abonner på vårt nyhetsbrev i dag!

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.