Artikler
29. mars 2023

Hvordan fungerer kryptokredittkort?

Hvordan fungerer kryptokredittkort?

Kredittkort og bonuskort har blitt en viktig del av de fleste menneskers liv. De tilbyr gode belønninger, for eksempel transaksjonsbeskyttelse, og de forbedrer kredittpoengene dine hvis du holder deg oppdatert med betalinger. Med den raske økningen og adopsjonen av kryptovaluta er det bare naturlig at defi fortsetter å ta i bruk produkter som tilbys av tradisjonelle finansielle tjenester - det er her kryptokredittkort kommer inn.

I denne artikkelen vil du lære hva et kryptokredittkort er, hvordan det fungerer, og veiledning for å forstå om du bør få et. For de som først bryter seg inn i kryptoordningen, eller erfarne investorer, kan et kryptokredittkort være et flott alternativ.

Hva er et kryptokredittkort?

På samme måte som et tradisjonelt kredittkort, gir kryptokredittkort innehavere en kredittgrense, noe som betyr at de kan bruke opp til et visst beløp før de betaler det av ved slutten av faktureringssyklusen. Dessuten, kjøpene en kortinnehaver gjør og betale ned gjelden gir dem en rekke kryptovalutabaserte belønninger.

Kryptokredittkort, som vanligvis tilbys av populære meglere og børser, har en tendens til å være co-branded. Dette betyr at de støttes av en finansinstitusjon, for eksempel en bank. Deretter markedsføres de av en megler eller børs. Så de akkumulerte kryptobelønningene dine settes inn på kryptokontoen eller den digitale lommeboken din i stedet for på en tradisjonell bankkonto.

Hvordan fungerer et kredittkort med kryptovaluta?

I likhet med kredittkortene du er vant til, brukes et kryptovaluta-kredittkort til å foreta kjøp. I stedet for å få penger tilbake, initieres et kjøp av kryptovaluta, og pengene settes inn på kryptolommeboken eller kontoen din. Når du skal velge det beste kryptokredittkortet for deg, bør du først og fremst vurdere hvilken type kryptovaluta det er knyttet til. Hvis du er en ivrig bitcoiner, vil du ha et kredittkort som kjøper BTC. Alternativt, hvis du bygger en portefølje av Ethereum, må du undersøke Eth-kryptokredittkort.

Vanligvis lar hvert kryptokredittkort deg velge fra en liste over kryptovalutaer, noe som gjør det lettere å finne et kort du vil bruke. Ofte inkluderer listen du kan velge fra:

  • Ethereum
  • Bitcoin
  • Dogecoin
  • Litecoin

Og mange flere.

Finnes det kryptokredittkortbelønninger?

Det som er bra med kryptokredittkort er belønningene du kan tjene. Vanligvis, med et kredittkort, tjener du cashback eller flymil og andre reisefordeler. Men med et kryptokredittkort kan du bygge kryptoporteføljen din passivt.

Du tenker kanskje at det er begrensede steder å foreta kjøp med krypto, så er et kryptokredittkort verdt det? Vel, det mange ikke er klar over er at et kryptokredittkort er basert på fiat-transaksjoner. Så med hver dollar du bruker, kan du tjene kryptovaluta, utvide porteføljen din og bygge en samling av digitale eiendeler.

Hvis du er ny på krypto og ikke forstår kompleksiteten i markedet, men ønsker å begynne å bygge en portefølje, lar et kryptokredittkort deg bruke dollarene du allerede bruker som en metode for å kjøpe bestemte valutaer. Dette sikrer at du ikke risikerer ekstra penger når du begir deg inn i en ny plass.

Hvis du er en investor som bruker en gjennomsnittlig dollarkostnad, kan et kryptokredittkort bidra sterkt til porteføljen din. Du kan kontinuerlig investere i en bestemt valuta, uansett pris.

Kredittkort med kryptovaluta vs. kryptodebetkort

Så vi har diskutert kryptokredittkort og hvordan du kan bruke fiat-valuta til å tjene kryptovaluta-belønninger på kredittkort. Et annet alternativ er debetkort med kryptovaluta. Også disse fungerer på samme måte som fiat-kortene. Et kryptodebetkort drives vanligvis av et stort merke som Visa eller Mastercard, og fullfører en transaksjon ved å koble til den digitale lommeboken din og konvertere kryptovalutaen du har valgt, til valutaen til selgeren du kjøper fra.

I stedet for å samle inn belønninger slik et kredittkort gjør, gir dette debetkortet deg mulighet til å foreta kjøp ved hjelp av din portefølje av kryptovaluta. For å kunne bruke denne måten å handle på må du sørge for at du alltid har nok kryptovaluta i den digitale lommeboken din.

Noen mennesker bruker kryptokredittkort og debetkort i forbindelse med hverandre fordi de gir forskjellige fordeler. Hvis du har planer om å begynne å bruke kryptovaluta for daglige transaksjoner, og fortsatt vil ha en måte å akkumulere mer kryptovaluta på, må du spre transaksjoner på både debet- og kredittkort.

Trenger jeg et kryptokredittkort?

Som nevnt gjennomgående, er en av hovedfordelene med et kryptokredittkort dets evne til å gjøre det mulig for hvem som helst å bygge en kryptovalutaportefølje. Hvis du er noen som allerede bruker et kredittkort, men ikke drar nytte av fordelene de kommer med, er et kryptokredittkort et flott alternativ.

For å passivt bygge en kryptoportefølje, er det å bruke dollarene du allerede bruker den ideelle måten å bryte seg inn i kryptomarkedene på, og det er en passiv metode for aktive investorer å utvide porteføljen sin ytterligere.

Så, ja, alle som søker måter å tjene mer krypto på trenger et kryptokredittkort.

Hold krypteringen din trygg

Sørg for å koble kryptokredittkortet ditt til den sikreste digitale lommeboken på markedet. Escrypto gir privatinvestorer sikkerhet på institusjonell nivå og beskytter kryptoen du samler opp mot ondsinnede angrep og hacking, slik at du alltid kan føle deg trygg.

Abonner på vårt nyhetsbrev i dag!

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.