Artikler
29. mars 2023

Hvordan NFT-er vil forandre verden for bedrifter og forbrukere

Hvordan NFT-er vil forandre verden for bedrifter og forbrukere

Med mindre du har levd under en stein, har du hørt om, eller blitt revet med av, hypen rundt NFT-er, metaverset og kryptovalutaer. NFT-er ble utrolig populære i 2021, men de aller fleste forstår bare at de er digitale kunstverk. Mens digitale kunstverk er en viktig del av NFT-kulturen og en av grunnene til at det ble så populært. De er faktisk mye mer enn denne FOMO-drevne, kryptomillionær-mani.

Det er en dristig uttalelse å komme med, og det er derfor vi skal forklare hvordan NFT-er vil forandre verden. Nåværende og NFT fremtidig bruk vil forandre måten bedrifter og forbrukere samhandler på. Merker og NFT-er er en match made in heaven. De har makten til å gi kundene bedre opplevelser og tilleggsprodukter, samtidig som de bygger tillit gjennom åpenhet og sikkerhet.

Uansett, la oss lære hvordan NFT-er vil forandre verden.

Hva er NFT-er?

For det første kan vi ikke fortelle deg hvordan NFT-er vil forandre verden uten først å introdusere hva de er. NFT-er er ikke-fungible tokens. Disse helt unike eiendelene kan være digitale eller fysiske gjenstander og kan brukes til å etablere eierskap.

Hver NFT er lagret på blokkjeden, som er en enkelt kilde til sannhet som aldri kan tukles med. I hovedsak fungerer blokkjeden som en hovedbok for historien til enhver NFT. Du kan se hver gang den ble kjøpt og solgt, hvor mye som ble betalt for den, lommeboken den ble overført til og mye mer.

Det er en mengde merker som allerede bruker NFT-er, og vi skal diskutere hvordan de bruker dem nå.

Hvordan bruker merkevarer NFT-er til fordel for kunder?

Merkede NFT-er er et relativt nytt konsept, men det er noen store navnespillere allerede i rommet, inkludert Adidas, Nike og Gucci. Bruken av NFT-er vil fortsette å utvide seg ettersom disse etablerte merkene beviser konseptet for andre å kjøpe seg inn i.

Bygge engasjerte fellesskap

NFT-er er en investering. Avhengig av deres popularitet og fordelene de gir, kan de være kostbare. Men med det i tankene kan merkevarer finne sine mest engasjerte forbrukere fra hele verden og bygge et fellesskap for dem. Dette gir fordeler for både merkevaren og forbrukerne.

Vanligvis har alle som har NFT-er en sterk tilknytning til produktene eller tjenestene som tilbys. Merkevarer kan utnytte dette ved å bruke dem som en fokusgruppe for tilbakemeldinger, idégenerering og markedsføringskampanjer.

Til gjengjeld vil NFT-innehavere være en del av et fellesskap av likesinnede og ha makten til å påvirke aktiviteten til favorittmerket deres, slik at de føler seg virkelig verdsatt.

Eksklusive fordeler

Mye NFT-markedsføring dreier seg om at innehavere er en del av en eksklusiv VIP-klubb. Medlemskap i denne klubben kommer med en rekke unike fordeler eller verktøy. For eksempel kan merkevarer tilby eksklusive produkter, engangsopplevelser, tidlig tilgang til nye utgivelser og mye mer.

I stedet for bare å kjøpe en NFT for sin kunst, for merker og forbrukere, er det verktøyet som driver verdien. Hvis en merkevare kan gi fordeler som målgruppen deres ville betale for – vil dette få NFT-prosjektet deres til å ta fart. Men hvis du er avhengig av kun kunst, vil du sannsynligvis mislykkes.

Samfunnsansvar og å gi tilbake

Forbrukere kjøper fra merker som deler deres verdier. Enten det er bærekraft, støtte til veldedige organisasjoner for barn eller rettferdig lønn for alle leverandører. NFT-er og blokkjeden kan bringe åpenhet til verden av samfunnsansvar.

I en tid hvor grønnvasking er utbredt, kan NFT-er bringe ansvarlighet.

Mange NFT-prosjekter bruker allerede inntekter fra andregangssalg til å finansiere veldedig innsats og støttesaker. Enda bedre, alt dette kan spores av blokkjeden. Nå kan ikke merkevarer skjule seg, og forbrukerne vet at de er ærlige og kan velge selskaper som deler verdiene deres.

Ekthet og kvitteringer

For øyeblikket, når du kjøper en høyverdig eller sjelden vare, får du ofte et ekthetssertifikat. Vanligvis er dette litt papir som lett kan tukles med, replikeres eller mistes, noe som fører til uredelig aktivitet og falske gjenstander selges som ekte.

Merkede NFT-er overvinner dette, og gir alle forbrukere den ultimate tilliten til at varen de kjøper er ekte. Som nevnt er blokkjedeteknologi en enkelt kilde til sannhet. Enhver fysisk eller digital gjenstand med høy billett kan ha en NFT opprettet for å spore historien.

Som en del av produksjonsprosessen kan NFT opprettes, og deretter overføres til den nye eieren når den er kjøpt. Derfra kan den overføres til hver nye eier hver gang den selges, og dens autentisitet er aldri i tvil.

Dessuten, ettersom teknologien utvikler seg og flere mennesker begynner å eie digitale lommebøker, kan det bli normen at hver kvittering vi mottar i en butikk vil være en NFT.

Oppsummert

Påvirkningen av NFT-er på bedrifter og forbrukere kommer bare til å vokse. Vi er i de tidlige stadiene av adopsjon, men vi ser allerede hvordan de forandrer hvordan merkevarer samhandler med målgruppen.

Å introdusere NFT-er for markedsføring og forbrukerforhold gir tilliten og åpenheten som folk trenger for å ta en kjøpsbeslutning. Dessuten betyr tilleggsfordelene som merkevarer kan tilby sine mest lojale følgere at de bygger engasjerte samfunn som aldri før.

For å få et forsprang i NFT- og kryptospillet, hvorfor ikke velge den sikreste digitale lommeboken for å lagre eiendelene dine? Lær mer om Escrypto og kom i gang i dag.

Abonner på vårt nyhetsbrev i dag!

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.