Ressurser
29. mars 2023

Hvordan du trygt kan oppbevare Bitcoin selv

Hvordan du trygt kan oppbevare Bitcoin selv

Bitcoin har blitt en av de mest verdifulle og mest brukte digitale eiendelene. Med sin desentraliserte natur og sikre blokkjedeteknologi gir den mange fordeler for dem som velger å investere i den.

Det er imidlertid like viktig å sikre oppbevaring av Bitcoin, spesielt i lys av økende sikkerhetstrusler. Det er her selvforvaring av Bitcoin of kommer inn.

I dette blogginnlegget vil du utforske selvforvaring, de forskjellige typene forvaringsalternativer som er tilgjengelige, og fordelene ved å bruke selvforvaring til å lagre Bitcoin.

Hva er Bitcoin Self-Custody?

Selvforvaring av Bitcoin innebærer at du lagrer Bitcoin selv i stedet for å stole på at en tredjepart oppbevarer dem for deg. Med andre ord er du den eneste forvalteren av Bitcoin, og du har full kontroll over dem.

Dette skiller seg fra tradisjonelle oppbevaringsmetoder, der en tredjepart, for eksempel en børs eller en bank, oppbevarer eiendelene dine på dine vegne. Med egen forvaring har du større kontroll over bitcoinene dine og kan få tilgang til dem når du trenger det.

Typer forvaring av Bitcoin

Det finnes flere typer forvaringsalternativer for Bitcoin, inkludert selvforvaring, tredjeparts forvaring og institusjonell forvaring.  

Self-custody er prosessen med å lagre din Bitcoin selv, ved hjelp av sikre lagringsløsninger som maskinvare lommebøker eller kjølelagring.

Tredjeparts forvaring innebærer å bruke en pålitelig tredjepart til å holde Bitcoinen din for deg. Dette kan være en børs, en bank eller en lommebokleverandør.

Institusjonell forvaring er å bruke en regulert institusjon, for eksempel en bank, til å oppbevare Bitcoin.

Hvert alternativ har sine egne fordeler og ulemper. Det er viktig å vurdere disse før du velger den beste oppbevaringsløsningen for dine behov.

Alternativer for lagring av Bitcoin i egen forvaring

Det finnes flere alternativer for oppbevaring av Bitcoin, inkludert fryselagring og ikke-forvaringslommebøker. I dette avsnittet utforsker vi hver av dem nærmere.

Bitcoin kjølelagring

Kald lagring refererer til lagring av Bitcoin offline, borte fra internett. Dette gjør det mye vanskeligere for hackere å få tilgang til pengene dine, siden de trenger fysisk tilgang til enheten din. Alternativer for kald lagring inkluderer maskinvarelommebøker og papirlommebøker, der du lagrer Bitcoin på et sikkert sted. Kald lagring er en av de sikreste lagringsløsningene som er tilgjengelig for Bitcoin. Hvorfor er det slik? Fordi det gir et ekstra lag med sikkerhet mot cybertrusler.

Ikke-frihetsberøvende Bitcoin-lommebøker

En lommebok uten forvaring er en type digital lommebok som lar deg lagre og administrere din Bitcoin selv, uten å stole på en tredjepart. Ikke-depot-lommebøker anses ofte som sikrere enn depot-lommebøker, siden de gir deg større kontroll over midlene dine. Noen populære lommebøker uten forvaring inkluderer MyEtherWallet, Exodus og MetaMask.

Betydningen og fordelene med Bitcoin-selvforvaring

Egen forvaring gir flere fordeler i forhold til tradisjonelle oppbevaringsmetoder.

Kontroll

For det første gir det deg større kontroll over Bitcoin, ettersom du har de private nøklene til midlene dine. Dette betyr at du kan få tilgang til Bitcoin når du trenger det, uten å måtte gå gjennom en tredjepart. For det andre anses egen forvaring ofte som sikrere enn forvaringslagring, siden du er ansvarlig for å beskytte bitcoinene dine og sørge for at de oppbevares trygt. Ved å bruke sikre lagringsløsninger, for eksempel maskinvarelommebøker eller kjølelagring, kan du redusere risikoen for å miste Bitcoin på grunn av nettangrep eller andre sikkerhetstrusler.

Personvern og anonymitet

En annen fordel med egen oppbevaring er at det gir bedre personvern og anonymitet. Når du oppbevarer Bitcoin hos en tredjepart, kan de ha tilgang til personopplysningene dine. Denne informasjonen kan deles med andre parter. Med egen forvaring forblir personopplysningene dine private, siden du er den eneste som har tilgang til dem.

Selvforvaring vs. forvaringslommebøker og børser

Som tidligere nevnt er det flere typer forvaringsalternativer tilgjengelig for Bitcoin, inkludert selvforvaring og forvaringslommebøker og børser. Selv om begge alternativene har sine fordeler og ulemper, er det flere viktige forskjeller mellom selvforvaring og forvaringslagring.

Tilgang

En av hovedforskjellene mellom egen forvaring og forvaringslagring er kontroll. Egen forvaring gir deg full kontroll over bitcoinene dine, mens de ved forvaringslagring oppbevares av en tredjepart. Dette betyr at det kan være vanskeligere å få tilgang til bitcoinene dine, ettersom du kanskje må gjennom en lang verifiseringsprosess.

Sikkerhet

Egen oppbevaring anses ofte som sikrere enn oppbevaring i depot. Du har ansvaret for å beskytte bitcoinene dine og sørge for at de oppbevares trygt. Med depotlagring er Bitcoins sikkerhet i hendene på en tredjepart; i hovedsak stoler du på at de holder pengene dine trygge.

Bitcoin Cold Storage vs. Hot Wallet

Et annet aspekt ved selvforvaring er forskjellen mellom kjølelager og varme lommebokløsninger. Med kjølelagring holdes din Bitcoin offline ikke i nærheten av verdensveven. Det ville derfor være ganske vanskelig for hackere å finne pengene dine.

Hot wallets, derimot, er digitale lommebøker som er koblet til internett. Dette gjør dem mer praktiske å bruke, ettersom du kan få tilgang til Bitcoin hvor som helst og når som helst. De er imidlertid også mer sårbare for nettangrep, ettersom de er koblet til internett. Det er viktig å vurdere både fordelene og risikoen ved hver løsning før du velger den beste lagringsløsningen for dine behov.

Oppsummert

Egen forvaring av Bitcoin er en sikker og praktisk måte å oppbevare Bitcoin på. Ved å ta kontroll over Bitcoin og oppbevare dem selv, kan du redusere risikoen for å miste pengene dine på grunn av nettangrep eller andre sikkerhetstrusler. Med de forskjellige typene oppbevaringsløsninger som er tilgjengelige, kan du velge den beste løsningen for dine behov og dra nytte av de mange fordelene med egenoppbevaring.

Kom i gang med din Bitcoin-selvforvaringsreise, og sjekk ut Escrypto's institusjonelle lagringsløsninger for privatinvestorer.

Abonner på vårt nyhetsbrev i dag!

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.